Diëten

Ik ben dus lid van zo’n dieet-pagina ‘koolhydraat-arm/beperkt/whatever’. Ik moest ook weer eens aan de lijn en dit leek me wel iets. Ik zag op de pagina geweldige scores omhoog komen -10, -20, -30 kilo. Dat stond me wel aan. Ik was vorig jaar ook 10 kilo aangekomen. JA, 10 FUCKING KILO. Weten we dat ook weer. Mijn weegschaal tikte zelfs een getal met een 8 aan. Ik moest bijna aan de beademing en was er alles behalve happy mee. Nu was ik zonder die 10 al niet helemaal tevreden maar met die 10 al helemaal niet.

Dus ik begon met koolhydraat arm/beperkt/whatever. M’n geliefde brood, at ik niet meer. Ik ging aan de courgette spaghetti, overigens hele goede shit. Aardappelen werden vervangen door zoete aardappel en m’n ontbijt werd yoghurt met zaden en shit erin. Ik begon ook aan de superfoods. Ik ben afgevallen, ik ben er nog niet maar we nemen babysteps jongens. Beetje leven is ook wat, ga dat godvergeten wijntje na een zware dag niet laten staan en de browniehemel die wordt geleverd bij T. laat ik ook echt niet liggen. Iemand moet hem opeten toch?! Dus mijn road terug naar onder een getal met een 7 duurt wat langer maar langzaam maar zeker kom ik er wel. Ik pas ondertussen al m’n kleding weer dus one-happy-kid. (Welke maat dan Es? 38/40 voor jullie informatie.)

Maar dan die pagina’s voor diëten. Die mensen zijn helemaal obsest met eten. Maar echt. Het gaat er af en toe gewoon craycray aan toe en onaardig ook. Iemand heeft een halve zak chips leeggegeten (Dit gebeurd mij elk weekend, Es where the f is je zelfbeheersing.) en vraagt of andere dat ook hebben. Van reacties als: ‘dit gebeurt mij nooit.’ en ‘waar is je zelfbeheersing?’ gaan m’n nekharen overeind staan. Dat je, je af en toe laat gaan is toch gewoon normaal?

Als iemand dan z’n hele dag/week menu geeft met de begeleidende tekst erbij dat hij/zij al een paar weken stil staat qua gewicht en het erg frustrerend begint te worden. Ja, het is zeker heel frustrerend en steek de beste man/vrouw een hart onder de riem dat ze goed bezig is. In plaats daarvan krijgt de persoon in kwestie maar een paar steunbetuigingen en voor de rest zijn er opmerkingen als: ‘In Griekse yoghurt zit te veel koolhydraten.’ Lieve mensen als we al geen eens een bakkie Griekse Yoghurt kunnen eten dan weet ik het ook niet meer.

Dus doe allemaal een beetje lief tegen elkaar de strijd tegen de kilo’s lijkt me al zwaar genoeg. Ik zal in ieder geval nooit een fitgirl worden, of zeg nooit nooit natuurlijk*. Ik houd van lekker eten en sporten en zolang dat allemaal lekker in balans blijft vind ik het wel dikke priem. Ik wil een gezond gewicht hebben en het belangrijkste dat ik er gelukkig mee ben. Ik ga mezelf geen dingen ontzeggen om in maatje XS te passen. Heb ik trouwens nog nooit ingepast dus dat scheelt.

*Ik zou graag een Sylvie Meis figuurtje hebben maar heb ik nog iets meer zelfbeheersing voor nodig en moet ik iets meer voor sporten.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Related stories

Geef een antwoord

Quote of the week

BEST GELEZEN