Waarom duurt een dag maar 24 uur?!

Dagen duren echt te kort. Ik ben vanavond om half 9 thuis en dan wil ik nog de Roelvinkjes kijken (want DAVE EN DONNY) en wil nog aan m’n scriptie, en, en. Dus als de dagen nou gewoon 30 uur zouden duren. Dat het dan om 15 uur middernacht is, in plaats van om 12 uur. Ik bedoel, we zouden dat gewoon kunnen instellen. We hebben ook zelf bedacht dat een dag maar 24 uur duurt. We laten de dagen en weken gewoon hetzelfde maar gaan dan over naar een 30-urige dag.

Er wordt tegenwoordig veel van een mens verwacht. Je moet tegenwoordig niet alleen meer poepen en piesen. (Vroeger was alles beter, ik weet het. Ik heb ook in de vorige eeuw geleefd.) Je moet heel veel meer, let maar op, hier komen ze.

Je moet…

 • fit zijn voor je instagram,
 • je vrienden en familie in het echt spreken,
 • mooie foto’s maken van je eten,
 • het eten opeten
 • Gezond leven en het liefst glutenvrij en vegan,
 • een opleiding afronden,
 • de wereld zien,
 • je Facebookvrienden feliciteren op hun verjaardag,
 • op de hoogte zijn van al het nieuws,
 • je af en toe begeven op openbare gelegenheden,
 • op instagram je vrienden een like geven op een post want anders ben je geen bff’s meer,
 • je series kijken (stel je voor dat je achter loopt),
 • een lievelingskleur hebben,
 • je mail, whatsapp, facebook, instagram en snapchat up to date houden. DON’T IGNORE ANYONE.
 • relaxen (HOE DE F KAN DAT MET AL DEZE SHIT),
 • je dromen volgen, een dikkere auto hebben dan je buurman,
 • op vakantie gaan en dan het liefst alleen naar een continent als Azië of Australië want je moet je zelf toch een keer leren kennen,
 • je huisdieren aandacht geven,
 • werken want er moet geld op de plank,
 • gelukkig zijn,
 • bovenal moet het goed met je gaan. Want als het niet goed gaat dan kan je niet even snel het gesprek afronden van: ‘Mooi, met mij gaat het ook goed. Nou eetse hè vanavond. Ik spreek je wel weer.’ We hebben echt geen tijd om ook nog in de buurtsuper een kennis te vertellen dat het allemaal wel goed komt.

Wat moeten we veel hè. Je hebt ze hoop ik wel allemaal gelezen en bent niet door gescrold naar onderen. Ik keek er van op wat we eigenlijk allemaal moeten en ik weet zeker dat ik er nog veel ben vergeten.

Maar even, hoe kan ik eigenlijk al deze dingen doen want dan MOET ik ook nog 8 uur slaap pakken op een nacht. (Die moet was ik dus vergeten.) Het is onmogelijk. Het kan niet. Ik red 7 uur slaap op een goede dag en dan heb ik dus alleen gewerkt, één tv-aflevering gekeken en gegeten. Niet glutenvrij en ook niet vegan. Maar ik heb gegeten, daar heb ik een applaus voor verdiend vind ik zo. Nu reis ik wel eens waar drie uur per dag voor m’n werk dus het is niet helemaal ver maar toch. Je snapt me.

Dus even terug naar die 30-urige dagen. Iedereen zou nog tijd hebben om na het werk te sporten, te socializen, jezelf en beetje me-time te geven en we zouden dan ook nog 10 uur slaap kunnen pakken op een nacht. (Ik hoor, jullie denken tien uur, 8 uur is toch genoeg?! We zijn met een langere dag ook een paar uur langer wakker dus mag je, jezelf ook wel trakteren op een paar uur meer slaap.) Ik zeg uitvinding van de eeuw. Wanneer gaat het in?!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Related stories

Geef een reactie

Quote of the week

BEST GELEZEN