Not feeling today.

Nu zit ik de laatste tijd in een lekkere flow, als in, ik heb weinig te klagen en ben over het algemeen erg gelukkig. Maar als een ekte Nederlander betaamt heb ik altijd wel iets te klagen maar probeer het te minimaliseren. Maar ook al zit je in een lekkere flow, kunnen er ook ronduit rotdagen zijn.

Ik ben 23 en het leven brengt wat het brengt en daarom heb je eigenlijk vrij weinig in het leven in de hand. Het komt zoals het komt en ik wil altijd graag een koe in z’n kont kijken hoe ik dingen anders  had moeten of kunnen doen. Maar dat is echt het stomst wat je kan doen want je kan er niets aan veranderen – het is zo gebeurd en je hebt bepaalde dingen gezegd en je hebt bepaalde dingen gedaan en je hebt bepaalde dingen gevoeld en dat is allemaal oké.

Maar tot je tot dat moment komt dat het allemaal oké is en alles gebeurd wat er gebeurd en dat dat ook helemaal priem is zijn k-dagen gewoon k. Ik heb bovenstaande inzichten dan allemaal wel maar dat voelt soms natuurlijk helemaal niet zo. Nogmaals k-dagen zijn gewoon k.

Ik zou eigenlijk helemaal zonder die dagen gaan en altijd maar high on life zijn en die trap oprennen naar boven om een betere versie van mezelf te worden maar soms zijn er gebeurtenissen waardoor je een stap op de plaats moet doen of zelfs een paar stappen terug moet doen bewust of onbewust. En dat is gewoon prima. De weg is niet altijd omhoog. Hieronder even een paar voorbeelden zodat je weet  over wat voor gebeurtenissen we het nu hebben:

  • Je denkt een nieuwe stap in je carrière te gaan maken maar je hebt die promotie of nieuwe baan niet gekregen en je wereld ligt aan diggelen en je gaat nooit meer de baan van dromen krijgen. NOOIT MEER.
  • Je denkt de liefde van je leven te zijn tegengekomen en het is niets geworden en je denkt dat je nooit meer de liefde zal tegenkomen en voor altijd alleen zal doorbrengen. VOOR ALTIJD.
  • Je denkt dat je eindelijk een avondje vrij hebt maar er komt van alles tussen en hebt toch geen avond vrij. WEER NIET.
  • Je denkt dat iedereen je stom vindt omdat je dit weekend tijdens een avond stappen echt iets stoms hebt gedaan. ECHT HEEL STOM.
  • Je hebt echt een fantastische vakantie gehad en mist alles van daar en dat gaat natuurlijk nooit meer over want je gaat nooit meer zo’n leuke vakantie krijgen. NOOIT MEER.
  • Je denkt vandaag eigenlijk heel veel doen maar is helemaal niets van terecht gekomen. ZIE JE WEL.

Bovenstaande gedachtegangen zijn uiteraard gebaseerd op het brein van ondergetekende en er zijn er nog veel meer maar je snapt. Deze gebeurtenissen geven je een k-gevoel die misschien maar een paar uur duurt en je dan van je af kunt zetten en sommige zullen je dat gevoel geven voor een langere tijd. Gevoel van niet goed genoeg zijn, alleen zijn, verdrietig zijn en ga zo maar door.

Ik weet en wist nooit zo goed wat ik er mee moest. Wegstoppen/opkroppen? Nee, daar was ik wel altijd goed in om alle gevoelens weg te stoppen en te proberen alle happy vibes naar alles en iedereen proberen uit te stralen maar dat is natuurlijk gewoon van den zotte. Daar wordt niemand blij van. Voornamelijk jijzelf niet. Dus tegenwoordig geef ik er maar gewoon aan toe, aan de misère aan alle gevoelens die er zijn. Gewoon even rot voelen, accepteren dat ik me zo voel en mezelf proberen niet helemaal de grond in te trappen want je mag je gewoon even rot voelen. Daarbij ben ik sinds kort ook begonnen met een schrift waar ik het gewoon even van me af schrijf. Hierin schrijf ik hoe ik me voel, wat ik doe en waar ik nog op hoop en ga zo maar door. Ik huil het er even uit als ik moet huilen. Ik stampvoet even als ik wil stampvoeten. Maar hierbij zorg ik ook goed voor mezelf, ik beweeg, ik slaap goed, ik eet gezond en drink genoeg water (uiteraard ook een wijntje hier een daar moet wel leuk blijven) en doe waar ik zin in heb. Oh god en ik probeer tegenwoordig ook echt in het nu te leven en niet in het verleden en de toekomst want wat we hebben is nu. Wordt het al zweverig?

Voornamelijk met dat schrijven krijg ik weer inzichten in m’n eigen gedachtegangen. Alles echt weer even op een rijtje. Want in al die misère kan je dat nog wel eens kwijt raken. Verdwaald in je eigen gedachten. Daarbij door het goed zorgen voor mezelf en het accepteren van wat er is ga je elke dag babysteps vooruit en zo leer je weer over jezelf.

Het goede nieuws is dan ook dat ook al denk je dat rot gevoelens of k-dagen nooit over gaan. Ze gaan over. Echt waar. Elke dag kleine stapjes en op een dag is het weer goed. Gaat geleidelijk maar het gaat over. Op een dag zijn de stomme momenten minder dan de leuke momenten. Op een dag zijn er meer leuke dagen dan stomme. Maar ook de stomme dagen mogen er zijn. Nogmaals trap jezelf die dagen dan in ieder geval niet de grond in want het is al stom genoeg dat je je zo voelt.

Maar hoe weet je dan dat die momenten over gaan? Vorig jaar juli dacht ik dat ik mij nooit meer als mezelf zou voelen, vorig jaar september dacht ik dat die vakantie nooit meer te overtreffen was, afgelopen oktober dacht ik dat ik nooit meer liefde zou tegenkomen en dat een gebroken hart voor altijd zou duren en afgelopen december dacht ik nooit meer te gaan hardlopen. De gevoelens en de gevoelens die gepaard gingen met de bovenstaande gedachtegangen waren stommer dan stom en ik dacht ook echt dat die gevoelens nooit meer over zouden gaan. Dat ik me voor altijd zo zou voelen als op die momenten.

Anno 2019, voel ik me meer mezelf dan ooit, was de vakantie leuker dan ooit, ben ik de liefde nog eens tegengekomen (en ook weer vaarwel gezegd maar soit), en ben gelukkig ook echt niet meer gaan hardlopen. Al die gevoelens zijn dus weer over gegaan en sommige zijn binnen een jaar weer teruggekomen. Welcome to the circle of life. Bovenstaande is uiteraard maar een greep van de vele gevoelens en gedachtegangen die door m’n hoofd gaan. En hierom kan ik dus zeggen dat het weer overgaat en misschien weer terugkomt maar goed, sommige dingen heb je nu eenmaal niet helemaal in de hand. Het gebeurd terwijl je erbij staat.

X,

Es

P.S. Terwijl ik dit allemaal typ knalt scooter – weekend! door m’n speaker en moet ik even lachen. I’m not happy the whole day but in everyday there is something happy.

P.S.S. Dit stuk is echt way longer geworden dan ik dacht maar als je tot hier hebt gelezen dank en hoop dat je er ook wat aan kan hebben 😊

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Related stories

Geef een antwoord

Quote of the week

BEST GELEZEN