Kamperen

Ik ga het hebben over kamperen. Maar dan bedoel ik niet in een stacaravan, camper of caravan. Ik bedoel dan echt kamperen in een tentje voor een paar weken. Gewoon echt vakantie vieren in de tent. Weet je wel waar we allemaal verzot op zijn. Lekker back to basic. Nou ik ben er dus niet dol op. Noem me een luxepaard maar ik zie er de voordelen niet zo van in. Je gaat op vakantie, waarom wil je back to basic. Maar hè, ieder z’n ding.

Ik zal na deze intro natuurlijk even helemaal los gaan waarom ik het drie keer niets vind. En ik heb het dus alleen over het tentje. Het tentje met tentstokken, haringen en een luchtbed. Dat het even duidelijk is en daar later geen misverstanden over komen. Want met de camping is niets mis.[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_title size=”3″ content_align=”center” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Gewoon echt vakantie vieren in de tent.[/fusion_title][fusion_text]Maar Es, heb je het wel eens geprobeerd? Oh ja, zeker. Afgelopen zomer. Ik tik dit stukje daarom ook nu pas want je moet het wel ervaren hebben. Geen vooroordelen hebben. Had ik wel, maar ging volle goede moed kamperen want misschien viel het wel mee. Overigens ik was niet de enige die de combinatie Esli en een tent vreemd vonden. M’n vriendinnenclan heeft mij uitgelachen. HEEL hard.

Maar afijn, ik haat kamperen dus omdat:

Ten eerste ik vind het toch een partijtje seksloos dat wil je niet weten. Ik snap dat je gaat kamperen met je kleine apen maar dat je dat doet met je liefde. Nee, snap ik niet. Eigenlijk snap ik dat eerste ook niet maar daar gaat het nu even niet over. Ik bedoel je bent stapel verliefd en je gaat samen op vakantie. Dan wil je toch lekker romantisch weg?! Maar dan ga je kamperen in een warm oord, ’s avonds lekker koken op jullie kookstelletje, samen lekker kaartspelletjes doen en ’s avonds kan de hele buurt meegenieten van jullie sexytime.

Dat je sexytime hebt in de tent begrijp ik ook totaal niet. Buiten dat de hele camping mee kan genieten want gelooof me je bevind je in een kleine ruimte en zo’n opblaasbedje is nu eenmaal niet zo handig. Oh en sexytime brengt meestal wel wat geluiden met zich mee. Maar het is warm dus je zweet ’s nachts, heel veel. HEEL HEEL VEEL. Hoezo wil je dan lekker warm, nog warmer, tegen elkaar aan kruipen. Bij mij hoef je in die bloedhitte snachts echt niet in mijn buurt te komen. I need my personal space.

Ten tweede waarom wil je back to basic. Nowadays is het echt niet goedkoper om je tentje in Zuid-Europa op te zetten. Voor de prijs hoef je dus echt niet te gaan kamperen. Voor die prijs heb je geen eigen plee, geen eigen douche, geen chill bed en bovendien geen AIRCO.

Als je dus ineens nodig moet (Ik vind die woorden vies, heel vies, daarom gebruik ik moet even. Snap jij, snap ik) moet je heel hard rennen.

Stel je  wordt ’s nachts helemaal naakt wakker, bloed heet want geen airco en wil je even douchen. Moet je in het donker op zoek naar iets wat bedekt en dan je spullen pakken en op naar de douche. Helemaal kut. En dan die AIRCO, die is dus toch wel een beetje een bestie van me. Ik hendel die hitte de hele dag goed maar in bed moet het koud zijn. Ook weer onderdeel van het eerste punt.

Maar dan als laatste je tent opzetten. Als je naar huis wilt om god weet wat. Kan je niet zo hoppa kleren in de koffer naar huis. Dat kan dus niet. Je moet dan nog je hele hebben en houden in pakken. Graag in een bepaalde volgorde anders past het allemaal niet. Die tent kan je ook pas opruimen op de dag dat je weg gaat. Ik weet dat sommige mensen voor de laatste nacht een speciaal snel-tentje hebben. Maar dan nog je kan niet zo weg. Je moet alles opruimen. Je geïmproviseerde keuken, je geïmproviseerde kastjes, je bed en je hele hut.

Nou ik zal wel de enige zijn. Het is vast weggelegd voor mensen die graag één met de natuur zijn en dat ben ik denk ik niet zo.  Beter verwend dan verwaarloosd zeg ik dan maar.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Related stories

Geef een reactie

Quote of the week

BEST GELEZEN