Hangover cures

Ik hoop dat je er niet mee te dealen hebt maar stel dat je er wel mee te dealen hebt… het is tenslotte bijna weekend en donderdag kan zo nu en dan erg leuk zijn dan zit je vast op een paar tips te wachten. Als je er nu dus niet mee te dealen hebt sla ze dan ff op voor morgen of zondag of een andere keer als je ze wel nodig hebt. Of lees het gewoon, want je brein slaat ook wel eens iets op.

Afijn, katers zijn niet zo much fun. Het is gewoon even huilen en hopen dat het over gaat. Tuurlijk had je iets minder kunnen drinken, dat was namelijk waar het mis ging. Maar je moet een koe ook niet in z’n kont kijken dus laten we niet analyseren waar het mis ging maar hoe je er het snelst vanaf komt.

M’n beste tip is eigenlijk er gewoon niet aan toegeven. Ontkenningsfase is vaak niet goed maar nu wel. Want het moment dat je toe geeft aan de kater lijk tie wel echt 10 10 keer erger te worden. Misschien als alles er constant uitkomt (I know TMI – too much information) dat, dat niet te doen is maar anders geef er niet aan toe. ECHT NIET.

Daarnaast zijn tomaten mijn bff’s op katerdagen. WTF Es, tomaten? Sciense says.. Nee, kidding. Ik heb er echt vooral trek in maar tomaten zijn daarnaast wel rijk aan antioxidanten en zitten vol vocht. Dus het ontgift en brengt het vochtpijl weer op de juiste hoogte. Dus soep, sap. Inslaan die handel.

Slaap genoeg. Dat is echt de helft. Gewoon proberen die 8 uur slaap of meer te pakken dan voel je je al duizend keer beter. Niet altijd een optie want er zijn van die momenten dat je om 04.00 uur dacht; ik heb de tijd van me leven en klim de tafel op om een optreden à la ABBA weg te geven. Terwijl je toen eigenlijk een paar uur eerder al had moeten denken; ik ga naar huis want m’n wekker gaat over een paar uur. Maar ik herhaal, kijk een koe niet in z’n kont. Dus pak alle slaap die je pakken kan.

Hydratatie is natuurlijk always the key. Maar met een kater ben je gedehydrateerd dus liters water naar binnen gieten en dan komt het allemaal weer goed. Begin voor je gaat slapen alvast met het tikken van water. I mean, je kon die alcoholische shizzle tikken kunnen die paar glazen water er ook wel bij.

Mocht het allemaal nu niet helpen, dit is wel laatste optie hoor… maar helpt echt niets drink nog een drankje en je bent er weer helemaal. Je kunt het ’s morgens doen van hè we gaan gewoon alles uit de weg maar je kan het ook ff aankijken en dit op een schappelijk tijdsstip doen a.k.a. na 16.00 uur.

Misschien toch een tip voor de avond zelf waardoor de kater an sich al minder is; blijf bij één drankje. Doe het gewoon. Ga niet na een halve avond wijn over op de gin tonic omdat je daar toch wel trek in hebt. DOE HET NIET. Of klap niet de ene na de andere jager naar achter. Het helpt niet mee. Het geeft je wel leuke verhalen. Dus keuzes kinders, keuzes. Maar die verhalen kunnen op zich ook met alleen één soort.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Related stories

Geef een antwoord

Quote of the week

BEST GELEZEN