Kermis Heiloo

Vorig jaar rond deze tijd deed ik me ook uit de doeken over de Kermis en waarom dat nou zo leuk is . Grote mensen kermis wel te verstaan. Heb je dat stuk gemist?! Shame on you, maar dat kun je hier allemaal nog rustig even teruglezen. Maar er is nog zoveel meer te vertellen over die befaamde kermis dus brei ik daar gewoon nog even op door.

Allereerst even een kleine tip over kledij: Trek geen nieuwe schoenen aan, doe het niet. Ik heb je gewaarschuwd. Ze gaan namelijk naar de knoppen. Echt vies en ranzig en je snapt het wel. Ik heb hiermee persoonlijke ervaring, witte Allstars. Meer wil ik er niet over kwijt, is een pijnlijk hoofdstuk uit m’n kermis dagboek.

Dan wil ik het even hebben over het shirt wat ik op foto aan heb. (Wat ken ze bruggetjes maken.) Dit is het kermis shirt van 1994 en ik ben opzoek naar het kermis shirt van 1995? Dus anyone, stuur me een berichtje en ik ben je eeuwig dankbaar en krijg je zondag van mij een biertje. Daarbij deze shirts moeten terug, ik wil het. Dit is toch fantastisch. Het shirtje scheuren kunnen we wel skippen. Dit was een traditie waarbij je vroeger, maar echt vroeger, bij de botsauto’s (dit was toen nog bij het stationscentrum) uit je shirt werd gescheurd en deze shirts er waren to the rescue.

Deze info moest eerst, hebben we dat maar gehad. Anyways, ik heb er dit jaar daar weer vet mega zin in, vier avonden staan vrij geplant en ik heb dit jaar maar gewoon toegegeven dat ik de volle vier dagen ga want wie houd ik eigenlijk voor de gek. Of misschien vijf, want om 00.00 uur van woensdag op donderdag gaat het glas weg en ga je over op plastic glazen. Waarom zou je die ene avond als er al vier avonden zijn, skippen?!

Ik heb m’n dieet (vakantie bracht een paar kilo met zich mee) maar even gelaten voor wat het is. Die frikandel speciaal ga ik namelijk niet laten liggen bij de snack. Ketchup, mayo en uitjes. Nee, geen kurry. #don’tjudge Maar er is btw GOED NIEUWS, er is weer shoarma, wel is om de hoek maar kniesoor. Daarbij diëten is sowieso een hopeloze strijd in dit weekend. Alcohol is calorieën en veel calorieën maken je tot zover ik kennis heb genomen niet heel veel dunner.

Je zit meestal namelijk niet aan het water, behalve als je zwanger bent of verslaafd bent geweest.  Bier drink je of leer je drinken op de kermis. Want één bier is geen bier, twee bier is een half bier en drie bier is een heel bier ofzoiets want sharing is caring op de Kermis. Nu leg ik de nadruk op leren drinken, want vroegah (ik ben al 21) toen kreeg ik bier amper weg. Zeg maar zoals met een fixe kater de eerste drie bier smaken. Want geloof mij, als je er drie hebt weggewerkt dan smaakt alles weer prima en voel je, je bijna als herboren #tipvanEsli. Tegenwoordig vind ik een biertje dikke priem.

Nu verkondigde ik al eerder als bier niet meer lekker smaakt, er zoete troep wordt gedronken. Nu heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat de WKD Plus Red uit de handel is. Ik weet dus even niet wat we nu voor chemische shit moeten gaan drinken aan het eind van de avond. Ik zou graag wel even willen melden dat op een website genaamd drankgigant de WKD nog wel in de handel is. Even ter kennisgeving, snap jij, snap ik.

Er zijn veel keuzes qua toiletten: Kees van de WC’s (wie kent hem niet), staat garant voor een schone bril, genoeg pleepapier, een deo als je het nodig hebt en een snoepie voor de trek. Uit m’n hoofd heb je voor 2,5 een abbo’tje en kan je de hele dag/avond naar de wc. Ben je een echte Hollander en dus te gierig om 2,5 neer te knallen, dan zijn de wc’s bij de Wit of de Queens een optie. Gratis en voor niets. Mocht de rij nu te lang zijn bij de dames, want hoe f*cking lang kunnen vrouwen over een toiletbezoek doen, check de mannen want die zijn snel en hebben meestal geen rij.

Dus tot morgen of donderdag, of vrijdag, of zaterdag, of zondag. Laten we dansen, sjansen, zoenen, drinken en eten. Super excited.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Related stories

Geef een antwoord

Quote of the week

BEST GELEZEN