THE ROAD TO SUCCES IS ALWAYS UNDER CONSTRUCTION

successssss

Gaat het leuk worden, soms. Maar extra leuk als het is gelukt. Gaan mensen jaloers/onaardig hierover zijn, zeker weten. Moet ik mij hier wat van gaan aantrekken, nee, gewoon nee. Zal er een punt zijn dat ik wil opgeven, oh ja dat gaat er zeker weten komen. #scriptieleef10.0 Zal werk soms voor moeten gaan op een lekkere fissa, jaa jammer genoeg wel. Probeer dat wel te ontwijken hoor, maar heel af en toe skip ik een wijntje. De weg naar succes is echt niet zo leuk als dat het lijkt. Diepe dalen, hoge pieken.

Voor de toekomst zou ik wel een elftal vol kinderen aan een grote houten tafel willen stallen en dan geen huismoeder te worden. (Misschien is een elftal wel overdreven, maar overdrijven is m’n specialty.) Waarom geen huismoeder hoor ik je denken nou… ik wil ook succesvol worden en dat zal ik worden. Geëmancipeerde vrouwen wereld enzo je kent het wel.

Dat houdt dus in dat ik vooral het beste uit mezelf ga halen en dat gaat dus niet halverwege de trap worden. Het uitzicht bovenaan is toch een stuk mooier. (Ik ga er nog heel wat clichés uitgooien hoor in de volgende paar minuten, dus blijf vooral meelezen.) Grappig misschien om te weten, voordat ik wist wat ik wilde gaan studeren wist ik alleen dat ik succesvol wilde worden. Maakte eigenlijk niet uit waarin. Es onderbouwt haar keuzes altijd heel goed zoals je leest.

Betekend dat dat ik een grote directeur wil worden. Nee, vast niet. Of naja, zou wel leuk zijn hoor daar niet van maar het is niet het hoofddoel om de grootste directeur te worden. ‘CEO Esli’, bekt wel lekker dacht ik zo. Ik wil het beste uit mezelf halen. Shine, ik het hardst op een job 100 stappen onder directeur zijn, dan blijf ik dat. Maar kan ik harder shinen in een andere baan dan ga ik daar voor. (Daar gaan we weer met die trap en het uitzicht.) Maar wat ik voor ogen wil houden is niet het succes maar het plezier wat ik hier uit haal. God alle machtig ik mag nu wel stoppen met het bazelen van clichés maar dat doe ik niet. Ik ga gewoon nog even lekker door. Verstandige woorden hè. Ja, met al die tijden op kantoor ben ik tot die conclusie gekomen. Je komt nog eens tot inzichten.

Een tijdje terug was ik nog wel gefocust op hoog, hoger, hoogst. Maar ik kwam erachter dat het belangrijkste toch wel is dat het leuk is wat je doet. Als je dus dikke directeur bent en het niet leuk vind dan heeft die functie ook weinig waarde. Misschien dat de moneyzz lekker zijn (weet ik wel zeker) maar een pak cash zonder een beetje fun in je leven is ook zo kogelsaai. #wijsheidkomtmetdejaren

Dus lieve lezers, doe wat je leuk vind. Of probeer het in ieder geval want een paar euro’s op de bank is ook wel leuk. Waar moeten we anders al die wijntjes en schoenen van kopen. Ik zal niet als advies geven, zeg je baan op en wordt taartenbakker als dat je grote droom is. Maar je kunt in je vrije tijd ook doen wat je het leukst vindt en misschien kan je dan over een hele tijd wel je baan opzeggen en living the dream doen. #wijsheidvanmoeders

Misschien word ik op een dag dan wel Carry Bradshaw 2.0 want dat is toch wel DE droom. Een paar designerschoenen ook maar dat is part of Carry Bradshaw 2.0 zijn. Dus ik ga weer door met eens scriptie proberen te schrijven en dan komt die living the dream vanzelf.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Related stories

Geef een reactie

Quote of the week

BEST GELEZEN