Leed dat zinloos geweld heet.

Het is niet de eerste keer dat het gebeurd in Castricum maar hopelijk wel de laatste keer. Wéér zijn er jongens, die hier niet om vroegen, mishandeld door een andere groep jongens. Heb je het nog niet gelezen dan kun je dat hier doen. En even, stel je vraagt er wel om dan nog mishandel je niet. NEVER EVER. Echt, what the heck bezield mensen de laatste tijd. Misschien is dit trouwens niet van de laatste tijd maar hoor ik het de laatste tijd gewoon vaker.

Normaal maak ik me er niet zo druk om want het is altijd wel een ver van m’n bed show. Ik ken de personen in kwestie eigenlijk nooit. Ook vandaag toen het nieuws kwam dat er jongens uit Heiloo in de nacht van 11 op 12 februari waren mishandeld tussen 02.00 uur en 02.20 uur was het nog vrij ver weg. Maar een kleine schok was er wel al want ik was om 02.15 op station Castricum om de trein te pakken naar Heiloo. Na een gezellige verjaardag van vriend D. pakte ik weer lekker het treintje naar huis om nog even te genieten van de sneeuw op weg naar huis. Dus na dit nieuws ging m’n denktank aan want IK WAS ER. Ik had ook een paar wijn op en herinner me alleen nog dat er veel mensen waren. Maar het belangrijkste hoe deze mensen eruit zagen weet ik niet meer en dat irriteert me mateloos.

Toen ik het nieuws net opzij had gezet want ik ging er echt niet achter komen kreeg ik een appje van een van m’n beste. Het is iemand die ik ken, die ik in de supermarkt gedag zwaai. Geen beste maar wel een bekende. Al is een ver van je bed show net zo erg als dat het dichtbij is, is het toch anders. Deze kwam binnen. Waarom ga je een gezellige avond aftoppen met een potje zinloos geweld. Is je avond dan pas leuk, heb je dan de tijd van je leven gehad? Vertel je je ouders dan de volgende dag van: ‘Gisteren was echt een top avond, we hebben wat jongens nog effe een pak slaag gegeven.’ Ik denk echt dat jullie ouders trots zijn.

Waarschijnlijk hadden jullie gedronken, maar dat is geen excuus. Keep yourself together. Je bent zo groot om dronken te worden, gedraag je er dan ook naar. Had ik al gezegd dat ik niet begrijp waarom je dit doet? Echt waarom! Als ik dronken ben, gooi ik misschien mezelf een keer van de fiets omdat het evenwichtsorgaan wat is aangetast maar daar houdt het ook wel bij op.

Wat ik nu hoop is dat deze jongens het lef hebben om zelf naar de politie te stappen. Vroeg of laat komt het wel uit dat jij het was. Want wat ik nog wel weet is dat er heel veel mensen op dit tijdstip waren en dat niet iedereen een wijntje teveel op had dus dat er ook mensen zijn die jullie wel hebben onthouden. Die jullie gezichtjes nog wel op het netvlies hebben staan en dus kunnen vertellen wie het waren. Castricum is en blijft een dorp waar het ons kent ons is. Je hebt de ballen om zinloos geweld te plegen dan mag je nu ook de ballen hebben om naar de politie te stappen.

Heb je iets gezien, check deze link even en meld het bij de politie. Heel veel sterkte voor de slachtoffers en hopelijk komt het met allemaal snel goed. Kaarsje branden en duimen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Related stories

Geef een reactie

Quote of the week

BEST GELEZEN