Dateleed dat een bioscoopdate heet

De bioscoopdate. We hebben hem allemaal gehad en het was ook niet vreselijk, waarschijnlijk zelfs wel leuk als ik voor mijzelf mag spreken. Maar toen ik in een gesprek met een misschien wel date dit fenomeen besprak, nadat ik me daarvoor uitvoerig heb laten gaan over Tinder en dat ik nog steeds wel van de oude stempel ben ook al ben ik jong en hip moet ik de man toch gelijk geven. De bioscoopdate is namelijk vreselijk ongemakkelijk.

We daten toch allemaal om de boy of girl wat beter te leren kennen. Nou dan zit je in de bioscoop naar een scherm te turen en waarschijnlijk door de zenuwen weet je aan het aan het eind niet eens waar de film over ging of bij welke film je zat. Confession; dit heb ik gehad. M’n eerste date ooit in m’n leven was dus naar de film en ik heb dus echt geen flauw benul welke film het was of waar die over ging. Vergeef mij.

Maar afijn daarna volgt nog een gesprekje over hoe de film was, hier bluf je je dus in sommige gevallen doorheen. Ik had het geluk dat het ook daadwerkelijk een vage film was dus dat het niet raar was dat ik zei, beetje vaag wel. Dan brengt de galante boy je nog even naar je huis en doe je misschien als het leuk was nog een rondje zoenen en daarna zeg je AL-TIJD, ik herhaal, AL-TIJD, dat het heel gezellig was en je het leuk vond. Ook als je het stom vond, je doet de deur daarna achter je dicht en klaar is het verhaal. Verhaal hoeft uiteraard niet klaar te zijn. Maar in meeste gevallen verloopt zo de bioscoopdate. Uitzonderingen daar gelaten. Dat het hot en steamy eindigt in een slaapkamer.

De bioscoopdate all by itself is gewoon net iets anders dan de drankjes-, midgetgolf-, bowling-, discozwem- en etentjes-dates. De interactie die hoort bij een date mist je dan toch bij de bioscoopdate. Je wilt er toch achter komen of er chemie is of niet, of de boy de ware Jacob is of niet. Als het liefde op het eerste gezicht is dan is de chemie er en dan weet je al dat het de ware Jacob is. Maar meestal is er toch iets meer dan het eerste gezicht nodig om dit alles duidelijk te maken. Ook als je hem al kent en besluit te gaan daten is de bioscoopdate helemaal niet mis hoor.

Dus mocht je ooit op date gaan en was het niet vuurwerk bij de eerste ontmoeting, kennen jullie elkaar nog niet echt wacht dan gewoon tot de tweede of derde date en ga met de eerste date iets anders doen dan bioscoop. Weet je in ieder geval of hij of zij het waard. Wat een wijze lessen weer van Es hè jongens en dat alles helemaal gratis en voor niets.

Oh en over de allereerste date evur in m’n leven. Het was maar goed dat het in de bioscoop was want ik was veel te zenuwachtig om goed te kunnen functioneren bij een ander soort date. Was dus eerste date ooit dan val je bijna flauw van de zenuwen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Related stories

Geef een reactie

Quote of the week

BEST GELEZEN