OMG het gaat sneeuwen vanavond

Jongens en meisjes, ik ben zo ontzettend gelukkig. Vandaag heb ik een geweldige jurk gekocht en die vooral niet nodig heb en hem waarschijnlijk maar één keer ga dragen. Heb de auto goed verzorgd, tank gevuld en door de carwash. (DOODENG trouwens, hierover later meer.) Ik ben zo volwassen. Ik heb sinds een half jaar weer een minuscuul beetje pijnloos kunnen hardlopen, leve fysio J. Maar bovenal het is koud, winterkou en er komt sneeuw. Hysterisch fijn.

Nu denken jullie allemaal dat ik op m’n achterhoofd ben gevallen want ik ben nogal een winterhater en verkeer elk jaar ook standaard even in winterdip maar ben er nu voor een moment uit. Want de blauwe lucht en kou vind ik abnormaal chill. Dan valt er vanavond nog wat sneeuw waardoor de wereld er zo gezellig uit ziet. De leukste winterherinneringen zijn dan ook als er sneeuw viel en je om 21.00 je bed uit werd gehaald en je nog even met de buurkinderen buiten in de sneeuw mocht spelen. Het kon wel weer heel lang duren tot het weer ging sneeuwen. Je een mega sneeuwpop bouwde met buren en familie. Je in de derde klas gewoon als een wilde uit school ging om met z’n alle van de sleeheuvel af te gaan.  Dat er een dikke laag ijs op de sloot lag en we met vrienden en familie chocomel dronken op het ijs en allemaal weer een beetje kind werden.

Morgen tegen de middag zal deze ellende allemaal voorbij zijn en kunnen we weer gerust terugvallen in onze winterdip en tellen we weer af naar de zomer. We kunnen dan weer het hele jaar hysterisch doen over 6 januari. De avond dat de winter eindelijk echt zou beginnen maar het toch weer niet gebeurde en waar Friesland toch weer een sprankje hoop kreeg voor een Elfstedentocht. Helaas is moeder natuur mega van slag en hebben we al jaren geen echte winter gehad en blijft het elk jaar bij één dag en hoop. Dat beetje hoop moeten we allemaal houden want heel misschien komt er dan toch ooit nog een keer een hevige winter met sneeuw en ijs. Niet te vaak want dan gaat het speciale eraf .

Vanavond drink ik dus een Cava op de bank, champagne is zóóó 2016, kijk een film met vriendin V. en blijf op z’n minst wakker tot er één vlok is gevallen. Ik weet dat er daarna een dooiaanval komt dus het gierend hard gaan ijzelen. Allemaal iets minder leuk, dus doe vanavond voorzichtig en val niet te hard of blijf gewoon thuis. Ook een optie natuurlijk. Maar als je de bloementjes vanavond gaat buitenzetten of mee naar binnen neemt kijk dan een beetje uit.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Related stories

Geef een reactie

Quote of the week

BEST GELEZEN