Woensdagirritaties Xenonlampen

What the f zijn xenonlichten, dat zijn dus die enorme felle lichten die tegenwoorden op de weg te vinden zijn. Maar dan bedoel ik echt die verblindend felle lichten. Ik wist de naam van deze dingen niet, want ik dacht dat het led lichten waren. Auto-leek als ik ben.

Dat er een paar mensen zijn die hun auto niet aan mij toevertrouwen na een incident in de Karpaton garage en twijfelen aan mijn kennis van auto’s na de vraag welke dop ik en moeders moesten hebben om olie bij te vullen laat ik even terzijde. Er zijn ook een hele hoop mensen die hun auto wel aan mij toevertrouwen. Ik kan namelijk goed autorijden, ik reed naar Zuid-Frankrijk in de Ford Ka en m’n moeder was bijna niet bang. Just saying. Alleen inparkeren en de weg vinden is niet helemaal in orde. (ik rij liever 100 meter verder als er een makkelijke plek is. Overigens kan ik in onze straat kogel goed inparkeren en dat kunnen weinig mensen want loopt rond dus moeilijkheidsgraad. Voor de rest vind ik een auto mooi of niet mooi en zou ik bovenstaande auto graag willen. (DONATIES ZIJN WELKOM) En heb ik echt geen verstand van motors en wat er nog meer onder de motorkap zit.

Maar even terug naar die lampen, u begrijpt, ik heb dus weinig verstand van hoe de xenonlampen werken. Maar ik haat ze echt.

Laatst stond ik richting Utrecht in een ellelange file en was m’n humeur nog vrij goed, ik had een lekker muziekje, de kachel stond lekker aan en ik was onderweg naar een leuke afspraak. Tot er een grote bullebak achter me ging rijden met xenonlampen. Voor heel even is dit prima maar al snel begint het helemaal ruk te worden. Nu heeft lieve ka ook geen supersonische spiegels die het licht automatisch dimmen dus zat ik gewoon met de gebakken peren. Ik heb de achteruitkijkspiegel zo’n klikje omhoog gegeven dan doet ie iets, geen idee wat, waardoor het dus wel gedimd word. Ka is handmatig supersonisch. Als ze achter je rijden is het al vervelend laat staan als het een tegenligger is. Dan word je pas echt craycray. Al je zicht verdwijnt en als er dan twintig van die auto’s achter elkaar komen dan heb je daarna gewoon knetterende koppijn. Mocht je hoofd dit wel aankunnen dan heb je sowieso twintig auto’s lang beetje op gevoel gereden want zicht is dus echt weg. (JAHA IK OVERDRIJF)

Leuk dat je en nieuwe auto hebt en dat steeds meer auto’s deze lampen krijgen maar laat ze in godesnaam even afstellen want die lellen zijn zo godsgruwelijk oogverblindend. Tot zover mijn woensdagirritaties van 4 januari 2017.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Related stories

Geef een reactie

Quote of the week

BEST GELEZEN