Waarom ik de allerleukste zus heb

*zoete bende allert*

Mijn zus, mijn soulmate en mijn aller beste al voor 20 jaar en vandaag precies 3 maanden. Vandaag is dan ook nog is een keer haar 22ste verjaardag dus vandaar dit stukje. Bedoel moet wel een reden voor zijn en vandaag precies 3 maanden is ook zo’n onzin. Maar Valence is jarig en ik ben er niet. Dat word mij kwalijk genomen. Dus daarom even zo, zet ik er toch in het zonnetje en ze weet het niet eens.

Maar afijn, we kennen elkaar dus al mijn hele leven. Want Valence hield de dikke buik van mi mama zeer goed in de gaten. En toen was buik weg… U snapt de vriendschap is daarbij ook geboren. Hebben dus al een heel leven er samen op. Ik weet het, we lijken wel een getrouwd stel, maar zo is het eigenlijk ook. De vriendjes krijgt een van ons er gewoon gratis en voor niets bij. Tot een bepaald punt natuurlijk. Snap jij, snap ik.

Vroeger was het bovenal naakt. Veel naakt. (sorry voor de informatie) Maar ondergetekende en Valence hadden het AL-TIJD warm. Gewoon AL-TIJD. Heb je het warm trek je, je kleren uit. Zo gaan die dingen. Op verjaardagen vonden onze mama’s dat niet altijd goede ideeën, wij wel. Overigens waren we niet de enige, buurkinderen deden gewoon vrolijk mee. Ik zal geen namen noemen en bespaar u alle foto’s. Niet voor u bestwil maar voor die van onszelf.

Het moge duidelijk zijn dat als je samen een naakttijdperk hebt meegemaakt dat die vriendschap niet 1, 2, 3 te breken is. Ik zal voor de rest de tijdlijn van ons leven overslaan, wordt een erg saaie bedoeling. We zagen elkaar gewoon iets minder tijdens onze basisschool- en middelbareschooltijd. Ik vond school belangrijk, val had de wijn al uitgevonden. Maar toen ook ik de wijn had uitgevonden zagen we elkaar weer frequent. Zeg maar wekelijks onder het genot van vino’s of gin tonic’s want daar zijn we dol op. Dan vertellen we alle verhalen weer tien keer aan elkaar, blijven we tot we de deur uit worden geveegd. (Wil niet altijd sluitingstijd zeggen!)

Ik bedoel een naakttijdperk en een wijntijdperk zijn samen is eigenlijk al leuk genoeg maar waarom is ze de allerleukste:
1.jpgOmdat ze er altijd is en altijd de juiste dingen weet te zeggen. Bel ik huilend op, tien minuten later staat ze voor mijn deur avec de fles wijn. Huilen we samen, want we kunenn elkaar niet zien huilen dan moet de ander ook. Zo gaan die dingen. Maar moet ik dit nog verder uitleggen?! Nee, dacht ik ook!

2qOmdat mevrouw de Haas gevoel voor drama heeft, herken ik mezelf in. Maar haar gevoel voor drama is groot, heel groot. Dol op. Dan zeg ik: ‘Val, joooooooh doe ff rustig.’ Daarna is de reactie standaard: ‘Eeeheeees, doe nu even of ik gelijk heb.’. Dan lachen we omdat ik net zo dramatisch kan zijn.

3.jpg

Ze haar eigen stijl heeft en schijt heeft aan wat de rest ervan vindt. (Bijna overal schijt aan dan hè) En die stijl is te gek, gewoon vallie-stijl en ze kan het zo goed hebben.

4.jpg

Omdat ze zo lekker anti-sporten is en dan toch het idee heeft om mee te gaan doen met de dam-tot-damloop. Want dan had ze een doel. Val hoe gaat het met de voorbereidingen?

5

Omdat Val zo onwijs trots is op haar naaste. Ze is de meest trotse zus, tante, vriendin, dochter, kleindochter die ik ken. Vraag naar een van deze dingen en je zit gerust de hele middag of avond naast haar compleet met foto’s en filmpjes erbij.

7

En natuurlijk omdat ze ook in is voor plannen die zomaar ineens opkomen borrelen. Hé laten we een weekend weg gaan. Ja doen we. Paar maanden later in het vliegtuig naar Riga.

12744305_10153550910195889_9063088805495255493_n.jpg

Liefste, ik hoop dat je een top dag hebt en we snel weer kunnen bijkletsen met ginnies of wijn of allebei.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Related stories

Geef een reactie

Quote of the week

BEST GELEZEN