Buitenland avontuur 3

13 dagen gewerkt, nog 19 te gaan dan weer even naar huis. Gaan ik weer even een dikke fissa houden want 20 en twee weekenden voor de klok middernacht sloeg in een diepe coma en een fles wijn waar ik zowaar een week mee doe. Is toch niet helemaal mijn stylo maar hè, is voor het goede doel of niet soms.

Op dit moment denk ik in 5 verschillende talen waarvan ik er drie eigenlijk amper spreek. Nederlands, Vlaams, Engels, Spaans en Duits. Geloof me het is vrij vermoeiend om de hele dag 5 verschillende talen te horen en daar constant tussen te switchen. Maar klap zowaar tegen de Belgen af en toe een Engelse zin uit. (Menno, je kan trots op me zijn) En van alle talen waarin ik nu denk, vind ik Vlaams echt het meest vervelende. Bedoel achter elk woord een –tje plakken is gewoon knijter on-sexy.

Maar even over het leven hier. Daarmee start ik bij de voeding, ik zwem bijna op het droge zo dol zijn de Belgen op vis. Ik zat de afgelopen 2 weken dus welgeteld 6 keer in een visrestaurant. De Duitsers flikkeren op werkelijk elk gerecht Sauerkraut. Af en toe met een hema-rookworst goed te beunen maar anders sla ik toch liever rondje over. Chips heb ik al twee weken niet gegeten, ik eet nu yoghurt met fruit als ik ’s avonds trek heb. Heel gezond ik weet het. Enige guilty treatment is af en toe een kinder bueno.

Dan wil ik het even met jullie hebben of mijn sporten. Ik heb even niet gezwommen (sorry Monique). Maar loop wel al twee weken met spierpijn. Es, hoe dan? Ik voel het. Jullie willen weten waarom. Ik ga het jullie uitleggen. Hardlopen en ik zijn een duo, ik klim twee keer per week naar de bovenkant van onderdelen van windmolens. Doe daar wat shit ga naar beneden en dan de volgende. Maar heb ik nu geen zin om te hardlopen en heb ik niet geklommen die dag dan doe ik een leuke ballet geïnspireerde workout op youtube. Oh jongens, houd niet op.

Op m’n zelf wonen gaat opzich vrij goed. Vooral omdat alle boodschappen worden vergoed en ik dus eigenlijk zero costs maak. In het weekend twee keer uiteten en wordt ook betaald dus ja, wat kan er fout gaan? De kachel staat uit als je wakker wordt? Nou nee, want erg mileubewust ben ik niet. Zie tweede zin, ik betaal hier niets. Dus milieu en ik zijn misschien niet op goede voet.

De verwarming in zowel keuken, woonkamer als badkamer staan dag en nacht aan want ’s morgens wil ik ’t niet koud hebben. Vooral een koude badkamer hendel ik slecht ’s morgens. Hendel sowieso vrij weinig ’s morgens.

De vaatwasser, heel relaxed trouwens, gebruik ik ook niet heel environmental friendly. Als ie vol is, ik wacht dus wel tot de vaatwasser vol is, zet ik de vaatwasser aan. Volgende ochtend check ik dan of alles schoon is. Is dit niet het geval. Hoppa nieuw blokje erin en nog een keer op full speed aan. Oh ik heb hem dus ook niet op eco-friendly modus staan. Bedoel moet wel goed schoon zijn, alle bacteria’s aan.
En dan nog een luxe, ik heb een schoonmaakster. Elke woensdag verschoond ze m’n bed, verse handdoeken en haalt ze er stofzuiger doorheen.

Over twee weken, ga ik weer gewoon Nederlands praten, ga ik weer gewoon piepers met lekker jus eten, heb ik weer mijn eigen kledingkast met uitgebreid asortiment en doe ik weer aan een avondje stappen. Leuk die afwisseling.

Oh, jullie willen natuurlijk weten of m’n werk leuk is. Ja, het is leuk. Als ik terug ben vertel ik je er alles over onder het genot van een glas wijn. Of twee.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Related stories

Geef een reactie

Quote of the week

BEST GELEZEN