Dateleed dat valentijn heet

Ik ben dus niet zo dol het commerciële Valentijn. Wat zeg ik, ik heb er een hekel aan. Godsgruwelijke hekel. Geef mij op een willekeurige andere dag een mooie roos, een begonia, een kaart, chocola, een vuurpijl of weet ik veel wat and you’re my man. Maar gewoon liever niet op Valentijnsdag. Ik heb er gewoon niets mee.

Begrijp mij niet verkeerd. Ik sla niet de deur in je smoel dicht als je dus wel aankomt met een mooie roos, een begonia, een kaart, chocola, een vuurpijl of weet ik veel wat. Als je op die dag, na dit te hebben gelezen, de ballen hebt om daarmee aan te komen waardeer ik dat echt wel hoor. Ja, zo is Es ook wel weer. Het is namelijk niet zo dat ik de hele dag in het zwart gekleed ben en ’s avonds met mede haters een piñata in de vorm van een hart kapot ga slaan. Maar is het zover  waardeer ik het echt wel.

Ik hoor het jullie denken. ‘Es, die emo-sufkut gaat ons wijsmaken dat ze een hekel heeft aan de dag van de liefde.’ Ja, dat doe ik inderdaad. Dat is dus niet omdat ik nu geen dikke verkering heb en een hekel aan liefde heb. Want in tijden van dikke verkering is er wel zeker wat aan v-day gedaan. Ga ik jullie over vertellen.

Ik ga nu vertellen over een voorgaande v-day toen ik en voorgaande dikke verkering naar de film fifthy shades of grey gingen. Wat een geile bedoeling hè?! Hou op met me. Daarvoor romantisch diner bij de McDonalds. Lekker door de McDrive, hou op met me. Met het diner was ik overigens erg content, buikpijn die volgde iets minder. En dan zit je dus bij de film. Met honderduizend stelletjes en hysterische vrouwelijke singles. Ik herhaal dus honderduizend stelletjes en hysterische vrouwelijke singles.

Dat moet dan dus leuk zijn. Dat je in een bioscoop zit met allemaal kleffe stelletjes waarvan je weet dat iedereen thuis alle standjes uit de film even gaat uitproberen. Romantische bedoeling hoor. Misschien kunnen we eerst even een korte cursus SM-standjes doen. Is deze hitsige bedoeling weer compleet.

Goed, in tijden van dikke verkering is er dus wel degelijk aan v-day gedaan. Maar ik vind die druk die daar boven hangt gewoon vreselijk. Echt niet leuk. Ik zeg dus niet dat die desbetreffende v-day stom was. Maar dat we daar die avond dan met allemaal stelletjes zitten en elkaar dan perse die dag moeten gaan vertellen hoe leuk we elkaar vinden. Daar heb ik gewoon niets mee. Het is toch veel leuker als je vent ’s avonds uit z’n werk ineens aankomt met een bos bloemen?!

P.S. Ik denk trouwens dat het heelal met mij is want op moment van typen hoor ik Ali B op de achtergrond zeggen dat we het er allemaal wel mee eens zijn dat Valentijnsdag commerciële kutzooi is. Nou Ali, ik vond je al leuk maar nu helemaal.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Related stories

Geef een reactie

Quote of the week

BEST GELEZEN